← Terug naar overzicht

Maak je eigen urban jungle in Nijmegen

Een van de manieren om je kamer helemaal hip en comfortabel te maken, is het binnenhalen van een hoop groen in je huis. Lees hier waar in Nijmegen je moet zijn voor jouw eigen urban jungle!

Allereerst een korte toelichting van het begrip urban jungle. Wanneer je het woord ontleedt, kom je twee - nogal tegenstrijdige - delen tegen. Urban (oftewel stedelijk), en jungle (daar waar Mowgli en Tarzan leefden). Juist deze tegenstrijdigheid is de reden dat de trend zo populair is geworden, in het bijzonder onder jongeren. Het valt in Nijmegen gelukkig reuze mee hoeveel beton, steen en asfalt er ligt; maar er zijn steden waar het een stuk minder groen is. Dan is een urban jungle in de buurt een van de manieren om aan het drukke (stads)leven te ontsnappen.

Waarom een urban jungle?

Het is onder studenten ook populair om een eigen urban jungle te creëren. Er zijn diverse redenen te verzinnen waarom dit zo is. Allereerst is het gezond om met planten samen te leven: ze zuiveren je lucht en dwingen je ook - een soort van - om de gordijnen elke dag open te gooien. Zonder licht overleven je geadopteerde natuurkindjes immers minder goed.

Verder is het een goede oefening in verantwoordelijkheid om een plantenbaasje te worden. Je moet ze water en voeding geven en ervoor zorgen dat ze genoeg licht, lucht en ruimte om te groeien hebben. Ook leer je ze verzorgen als ze last hebben van insecten of (blad)luis. Eigenlijk is een kamerplant een eerste stap in het leren verzorgen van nieuw leven.

Tot slot kun je jezelf even verliezen in je persoonlijke oerwoud: even weg uit de dagelijkse sleur, lekker weggedoken achter de Lepelplant, de Drakenbloedboom of de Goudpalm (allen planten die ook nog eens makkelijk in leven te houden zijn!). Niemand die je stoort, of iets van je wilt. Even helemaal zen.

Ga langs verschillende plantenwinkels in Nijmegen!

Heb ik je al weten te overtuigen? Mooi! Dan is het nu tijd om op zoek te gaan naar een (paar) mooie plant(en) om je kamer mee op te fleuren. In en rondom Nijmegen zijn er gelukkig voldoende bloemen- en plantenzaken die je kunnen helpen bij je persoonlijke urban jungle.

De eerste die ik wil uitlichten is Decora. Deze bloemenwinkel aan de Koningstraat is erg knus en het is zeker een aanrader om er een keer rond te lopen. Zoals je mag verwachten, hebben ze er een divers aanbod en de medewerkers kunnen je goed helpen bij vragen.

Een andere favoriet van mij is de Intratuin. Op de weg richting Malden zit de dichtstbijzijnde, maar het is ook de moeite waard om de vestiging in Elst te bezoeken. Intratuin is een landelijke tuinzaak die verder weinig toelichting nodig heeft. Het is heerlijk om op een vrije dag een paar uur door de Intratuin te struinen en op zoek te gaan naar een plant die in jouw urban jungle moet komen.

Geen zin om de reis buiten de stad te maken? Geen probleem! In en rondom het centrum zijn er nog voldoende andere winkels waar je misschien wel de plant van jouw dromen tegenkomt. Loop eens binnen bij Bleshyou, Het Molentje of Krayenhoff Bloemen! En twijfel je nog wat voor planten geschikt zijn? Wij hebben al op een rijtje gezet welke planten makkelijk in leven te houden zijn en welke planten de lucht in je kamer lekker fris maken!

Meer studentennieuws

Stedelijk Museum Amsterdam
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Studentensteden!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden