← Terug naar overzicht

Deze gadgets maken het studentenleven makkelijker

gaming gamer

Technologische ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op. Waar je vroeger nog voor het krijtbord zat, kijk je tegenwoordig de hoorcolleges online terug. Als student kan je dan ook niet zonder technische snufjes. Wij zochten daarom voor je uit welke gadgets onmisbaar zijn in het studentenleven.

Smartphone

De smartphone is natuurlijk essentieel voor elke student. Vooral om sociaal contact te onderhouden, maar ook om even snel te checken waar je college hebt. Een fijne smartphone voor studenten is de Samsung Galaxy A70. Deze complete telefoon heeft alles wat je als student nodig hebt en een goede prijs-kwaliteitverhouding. Online kun je ook allerlei accessoires voor deze studentproof telefoon vinden. Denk aan Samsung Galaxy A70 hoesjes en vr-brillen.

Laptop

Tegenwoordig kom je er niet meer mee weg als je alleen maar aantekeningen in je notitieblok maakt. Een goede laptop is daarom onmisbaar tijdens je studententijd. Gelukkig zijn er in alle prijscategorieën laptops te vinden. Bedenk wel: goedkoop is duurkoop. Ga dus niet voor de goedkoopste laptop. Bedenk vooraf waar een laptop allemaal aan moet voldoen. Meestal is een 15 inch scherm het fijnst en heb je een werkgeheugen van 4 GB nodig. Let bij de aanschaf van een nieuwe laptop ook op het gewicht! Zeker als je elke dag met het ov moet, wil je je geen breuk sjouwen. De meeste laptops wegen 1,5 kg en zijn makkelijk mee te nemen in je tas. Hulp nodig bij het aanschaffen van een laptop? Lees dan onze tips voor het kopen van een nieuwe laptop!

Powerbank

Nog zo’n onmisbare gadget: de draadloze oplader. Zeker als je met de bus of trein naar huis reist is een goede powerbank cruciaal. Zo weet je zeker dat je altijd genoeg batterij hebt om rustig te bingewatchen op weg naar huis ;).

Externe harde schijf

De laatste gadget die je leven echt een stukje makkelijker maakt, is de externe harde schijf. Ideaal voor de opslag van belangrijke bestanden en back-ups. Heb je er nog geen een? Zorg er dan wel voor dat je er eentje tot je beschikking hebt tijdens je scriptieperiode. Je wilt natuurlijk niet dat je laptop crasht en je geen back-up hebt!

Meer studentennieuws

Besparen op mobiele telefoon
handig voor studenten
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Studentensteden!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden