← Terug naar overzicht

De 5 leukste thee-tentjes in Den Haag

thee-tentjes denhaagstudentenstad

Een dag kan voor velen niet beginnen zonder een lekker vers bakkie pleur. We hebben al regelmatig geschreven over koffie. Zo hebben we de leukste koffietentjes van Den Haag al voor je onderzocht en vertelden we je in welke koffietentjes je kunt sparen voor koffie waardoor studeren in een koffietentje een stuk goedkoper wordt. Maar wat is er mis met thee? Helemaal niets! Stiekem drink ik namelijk altijd als eerste een kopje thee en komt m'n kopje koffie pas als ik op school of werk ben. Tea people, deze is voor jullie! 

HUG THE TEA - Oude Molstraat 16

In 2015 werd HUG THE TEA opgestart door zussen Claire en Lisa. Ze hadden zo'n grote passie voor Matcha, Japanse thee, puur en lekker eten, minimalistisch interieur en ondernemen, dat ze besloten een bedrijf te starten. HUG THE TEA is ondertussen een eigen theemerk, en kun je bij de Teasisters terecht voor uiteraard thee, maar ook lunch, heerlijke wafels, pannenkoeken en meer! Ook kun je hier Matcha accessoires kopen of Matcha lekkernijen proeven zoals Macarons. Wil je een keertje een thee proeverij doen? Houd dan de website van HUG THE TEA in de gaten!

8tea5 - Passage 77

Bij 8tea5 vind je geen saaie theetjes hoor. Nee, hier word je verrast met het concept Bubbletea. Nog nooit van Bubbletea gehoord? Het is in de jaren 80 ontstaan in Taiwan. Het is verse thee met daarin bubbles toegevoegd van gelei, tapioca of fruitparels. Ze hebben een aparte, maar grappige structuur waardoor dit kopje thee je bijzonderste thee ooit wordt! In de zomer maken ze ook verse ice teas, waardoor het zomer of winter, áltijd een feestje is om binnen te stappen!

Lapsang - Oude Molstraat 11A

Een paar deuren verder van HUG THE TEA zit Lapsang. Lapsang staat ook wel bekend onder de Haagse foodies als de kleine huiskamer. Hier staan ze bekend om de heerlijke high tea. De theeën worden gezet met gezuiverd water en proberen ze zoveel mogelijk biologisch eten en drinken te serveren. Vijgen, Bergamot, Limoen, Lotus, Pitanga en korenbloemblaadjes. Klinkt dit niet heerlijk? Dit is één van de bijzondere verse theeën die ze hier serveren. Ik zeg, hop hop, snel naar Lapsang voor een heerlijke high tea!

Op z'n Kop - Prinsestraat 112

Voor hen die fan zijn van Brocante, is dit een absolute must! Bij Op z'n Kop kun je terecht voor lunch, high tea en workshops. Ze verkopen de lekkerste theetjes die je tijdens de high tea allemaal kunt proeven onder het genot van net zulke lekkere zoetigheden. Zit je buik vol? Dan kun je je nog verder vermaken, want ze verkopen ook vintage en brocante interieurspulletjes. Het is binnen één groot sfeervol feest, dus zelfs als je niet een groot brocante of vintage fan bent, is het hier heel leuk. Ze hebben nog geen website, maar gelukkig kan je ze nauwlettend in de gaten houden via hun Instagram-account.

Op de Weis - Weissenbruchstraat 112

In het leuke Benoordenhout vind je Op de Weis, een thee en koffie tentje waar persoonlijkheid en goed advies voorop staat. Je kunt hier terecht voor je dagelijkse portie ontbijt, lunch én je hebt heel veel keuze uit heerlijke theetjes! Van de normale thee, tot bijzondere thee waar je weer energie van krijgt. Er zit voor ieder wat wils tussen, want ze bieden meer dan 50 verschillende theeën aan. Neem je grootste koffie-fan-vriend mee en overtuig hem of haar van hoe lekker thee eigenlijk is! 

En, waar ga jij als eerste naartoe?

Liefs, Rebecca

Meer studentennieuws

IJssalons Amsterdam
Abonneren op