← Terug naar overzicht

Open dag bachelor Humanistiek (online!)

Universiteit voor Humanistiek – Online, Utrecht

Beschrijving

Overweeg jij psychologie, sociologie of filosofie te gaan studeren? Wil jij een bijdrage leveren aan een rechtvaardige, menswaardige samenleving?

Voel je je betrokken bij onderwerpen zoals globalisering, populisme, euthanasie en klimaatverandering? Dan is Humanistiek de geschikte studie voor jou.

Je studeert aan een kleine universiteit in een historisch grachtenpand in het centrum van Utrecht, op een steenworp afstand van de Dom. Jaarlijks starten er zo'n 80 bachelorstudenten, waardoor iedereen elkaar kent, je persoonlijk contact hebt met je docenten en de sfeer prettig en kleinschalig is.

Humanistiek is een multidisciplinaire wetenschap, die o.a. put uit filosofie, sociologie, psychologie en geschiedenis. De studie doordenkt levensvragen in relatie tot maatschappelijke problemen van onze tijd. De politiek is van invloed op de keuzemogelijkheden die mensen hebben. Het economische klimaat speelt een rol. Onder omstandigheden van armoede ziet het leven er anders uit dan onder omstandigheden van welvaart. Humanistici zetten zich in voor een wereld waarin mensen zich persoonlijk kunnen ontwikkelen en kunnen bijdragen aan een rechtvaardige samenleving. Daar ligt een gemeenschappelijke verantwoordelijkheid.

Het accent in de driejarige bacheloropleiding ligt op een brede academische vorming. Je krijgt zowel theoretische vakken als praktijkvakken. Je leert analytisch te denken, waarbij je tot de essentie van complexe vraagstukken doordringt. Je bekwaamt je in onderzoeksvaardigheden, krijgt argumentatietechnieken aangereikt en wordt getraind in gespreks- en reflectievaardigheden. Ook leer je jezelf helder en goed te kunnen uitdrukken.

Onze bachelor open dag gaat alsnog door, maar nu online!

Als alternatief op de Bachelor Open Dag van 14 maart organiseren we op zaterdag 11 april een Online open dag. Je leert meer over de opbouw van het programma en kunt een proefcollege volgen. Ook kun je live allerlei vragen stellen aan onze studieadviseur en studenten. Ben jij erbij? Meld je dan hier aan.